HPMblog

trening – dieta – zdrowy styl życia

poniedziałek

25

Sierpień 2014

1

komentarzy

Może jednak chlebek? Może z mięsa?

Napisała: , w kategorii: przepisy

Znów zajrzałam do książki. Szukałam czegoś, co będzie „tradycyjne inaczej”. Prosta treść w odmiennej formie. I voilà – Pascalowy Chlebek Mięsny to była doskonała propozycja na niedzielny obiad.


Nie jestem jakąś specjalną fanką mięsa mielonego. Na pewno nie takiego paczkowanego dostępnego w marketach. Mięso kupuję w całości i proszę o zmielenie. Wtedy wiem co jem tak naprawdę. Ale sięgam i owszem… czasem.

To chyba jeden z najmniej czasochłonnych przepisów. Kroisz, mieszasz, zawijasz i wkładasz do piekarnika. Już. Ani w tym filozofii, ani stopnia trudności. Smakuje za to dość ciekawie. Choć w mojej opinii „chlebek” jest lepszy na zimno jako przekąska. Zamiast sklepowych wędlin chętnie postawiłabym go na stół 🙂

Cały przepis jest dostępny TU.

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *